CLANEK

 

DJ Brian vypráví o Ibize

DJ Brian strávil letošní léto na Ibize a podařilo se mu zahrát si hned v několika známých klubech tohoto rozjetého ostrova. Povedený set v klubu Space mu podle jeho vlastních slov "otevřel dveře dál" a zanedlouho se stal rezidentem nedělních akcí v Amnesii a pátečních nocí v novém klubu Somny. V následujícím článku se vám Brian snaží přiblížit jak na Ibize vypadá (nejen) noční život. Kromě zajímavého vyprávění jsou tu odkazy na spoustu fotek a můžete si stáhnout i videa z několika parties.
DJ Briana můžete slyšet už tento pátek na jeho rezidentní klubovce Olympia v pražské Mecce.

 

DJ Brian - Ibiza 2005
White Party Opening – Amnesia, Ibiza
La Troya After – Space, Ibiza
Ibiza Secrets – El Divino, Ibiza
Host v klubech Guarana (Santa Eulalia, Ibiza) A El Ayoun (San Rafael, Ibiza)
Pre-Parties pro La Troya a Gorgeous party každou středu a pátek v Oriental baru (Ibiza Town)

Aby jste si nemysleli, že Ibiza jsou jenom samé party, after party a after after party, tak začnu hned několika fotkami z různých pláží. Mezi nejoblíbenější pláže patří Cala Comta, Cala Jondal a Aguas Blancas (severovýchod ostrova). Jestli hledáte krásný holky nebo super-boye, určitě byste neměli vynechat Playa den Bossa a bar Jet Set (Bora Bora), pro náročnější raději Las Salinas (bary Jockey Club, Satrinxa) a Es Cavallet (restaurace Chiringay). Pláže tu najdete písčité i skalnaté.
Začátkem sezóny je moře krásně čisté, ale ke konci už malinko ztrácí na kráse. Voda je ale vždy slaná a tepláJ. Na posledních třech zmiňovaných plážích se každý den později odpoledne setkáte s promotion teamy různých parties a můžete dostat i nějaký ten volný vstup na večer do klubu. Zapůjčení lehátka na pláži stojí asi stejně jako byste si ho koupili, což je cca 10 Euro. Skoro na všechny pláže musíte jet autem nebo použít místní autobusovou dopravu. Chcete-li si to na Ibize pořádně užít a něco vidět, pak auto je nutnost. Když skončí Manumission, největší party na Ibize, tak můžete na taxíka čekat taky dvě hodiny a nic jiného vám nezbyde, protože do autobusu jste se už několikrát za sebou nevešli. No, když skončí party pro 10.000 lidí a všichni chtějí v jeden okamžik odjet, tak je to trošku problém.

Západy slunce

Na otázku, co se vám vybaví, když se řekne Ibiza, velká většina lidí překvapivě neodpoví party, ale Café Del Mar nebo právě západ slunce. Před 25 lety vznikl bar na západním pobřeží v malém městě San Antonio, kterému se začalo říkat Café Del Mar. Dnes je to nejznámější café na světě a místo vyhledávané miliony lidí pro překrásný západ slunce. První kompilace vyšla v roce 1994 a od té doby se sbírka rozrostla na více než 30 různých kompilací. Dnes už to není jen Café Del Mar, odkud lidé pozorují a fotí západy slunce, ale hned v sousedství v posledních letech vzniklo několik dalších barů jako například Savannah, Mambo café nebo Coasline. Já jsem pro Vás vybral několik vlastních západů slunce z různých míst západního pobřeží.

Klub El Divino (Ibiza town)

O El Divinu se říká, že je to nejhezčí klub na Ibize. Najdete ho na konci přístavu Marina Botafoch v centru Ibiza Town. Opravdu na tom něco bude, protože výhled na přístav a město je z terasy El Divina nezapomenutelný. Koukněte se na stránky a posuďte sami, adresa je www.eldivino-ibiza.com. Každá večer pořádá party jiný promotér a nejnavštěvovanější party jsou Hed Kandi, Miss Moneypenny´s, Azuli a OM Records. Za mixážním pultem se tady vystřídala už celá světová houseová špička. V minulosti tu třeba pořádali párty label Defected a Roger Sanchez. Hraje se tady house music ve všech podobách. Kapacita je asi 1500 lidí a zavírá se kolem 6 hodiny ráno. Vstup je od 20-40 Euro, záleží na párty. Se mnou na fotce je resident DJ Franco de Mulero, fotka je z párty Ibiza Secrets, na které jsme spolu hráli.

La Troya Assesina party (Amnesia, Ibiza)

La Troya Asesina znamená do češtiny něco jako „zabijácká děvka“ a na Ibize ji potkáte od června do září každou středu. Díky svým přes 1 metr vysokým chůdám a velmi extravagantnímu zjevu je opravdu nepřehlédnutelná. La Troya Asesina je na Ibize jedna z nejpopulárnějších párty. Navštěvuje ji velká část gayů, mladí Italové, Španělé a hlavně domorodci z Ibizy. Jenom pro představu, na tuto house party je pravidelně vyprodáno a v Amnesii to znamená kolem 7000 lidí. Hrát se začíná v 1 hodinu ráno, ve 3 hodiny vystřídá residentního DJe Olivera jeden z jeho pravidelných hostů (pouze DJs z Ibizy – Pippi, Cesar Melero Javi Munoz nebo Angel Linde) a kolem 5 hodiny ráno přichází na řadu Baby Marcelo aka La Troya Asesina se svojí show. (video 24 MG) (video 15 MG) Poté za mixák nastupuje opět resident DJ Oliver a až v tuhle chvíli, kdy začínají proskleným stropem pronikat první sluneční paprsky, začíná pořádná party. Při skandování "ještě jednu!" se nekompromisně končí v 8 hodin ráno. Hraje se Balearic house, tribal a techhouse, vystupuje zde přes 20 profesionálních tanečníků a performerů (video 6 MG). Čím extravagantnější kostým, tím lépe. La Troya má každý týden jiný face, dekorace i kostýmy. Jednou jste v klášteře plném jeptišek a mnichů, podruhé na svatbě, kde Vás oddají a dostanete na to speciální oddací La Troya list. Nejlepší show je ale La Troya Brasil. K 20ti stálým tanečníkům se přidá ještě přes 10 pravých brazilských performerů v originálních kostýmech, kteří přilétají speciálně na tuto jedinečnou party.
Vstupné na La Troyu je od 50 do 70 euro a drink v Amnesii stojí kolem 10 Euro. Kdo toho nemá ráno ještě dost, nasedá do auta, taxíku či discobusu a řítí se na Paya de bossa do klubu Space, kde se paří až do pozdního odpoledne na La Troya After Party. Do Space je vstupné kolem 20 Euro a drinky jsou tak o 2 Euro levnější než v Amnesii. Hraje opět DJ Oliver, Oscar Colorado (Space resident) a různí hosté. Já jsem hrál loni v létě na terase na Opening party (koukněte na fotky) a letos na druhé terase na jedné ze srpnových after parties. Hraje se house music ve všech podobách, od jazz house, přes electro až po progresivnější houseové tracky na vnitřní stagei.

BBC Radio 1 - 10 let na Ibize (Mambo cafe)

WOW! Tohle byl teda mejdan. Páteční Essential Selection live s Pete Tongem z Mambo café a BBC Rádio 1 slaví 10 let na Ibize. Tady se můžete podívat, co se hrálo a kdo byl jako host. Když jsem přišel na pláž u Mambo café, bylo tu už úplně narváno. Propašoval jsem se do prvních rád před stagei a jenom jsem zapnul foťák, nastoupil Paul Van Dyk se svým zpěvákem Wayne Jacksonem (video 213 MG) a zahráli live nový singl "The Other Side". Jak můžete vidět na prvním videu, atmosféra byla skvělá a dav šílel. Největší bomba přišla ale po několika minutách, poté co Pete Tong přivítal Sister Bliss & Maxi Jaxx z Faithless a společně pustili jejich taneční hymnu Insomnia (video 73 MG). To jsem pak nevěděl, jestli mám točit, nebo zahodit foťák a pařit s davem (koukněte na druhé video). Asi po půlhodince úžasné atmosféry přichází na řadu další živé vystoupení. Pete přivítá chlapíka jménem Steve Mac a jeho zpěváka Steva Smithe (video 55 MG), ten pak zazpívá její letní hit "Lovin You More". Slunce už je těsně na hladinou a blíží se západ slunce nad nejznámější pláží na Ibize, kde se nachází i Cafe del Mar. "Lovin You More" live na třetím videu. Speciálně k západu slunce přiletěl zahrát a zazpívat Jamie Cullum, 26tiletý britský multitalent, který prodal už milióny desek po celém světě (www.jamiecullum.com ). Na fotkách můžete vidět Pete Tonga jak se vítá s lidmi, dav lidí na terasách Mambo café, Paul Van Dyka s Wayne Jacksonem, západ slunce z Mambo café, Pete Tonga se Steve Macem (chlápek v zelenym tričku) a na poslední fotce je David Guetta.


Roger Sanchez a Release Yourself Pre Party v Mambo cafe
 
Mambo café najdete hned vedle Café del Mar na západním pobřeží města San Antonio. Západ slunce je zde překrásný a den co den se zde schází stovky lidí, aby se pokochali krásou a jedinečností toho jevu. Rezident DJ Pete Gooding dotváří atmosféru končícího dne a kolem 22 hodiny ho střídá DJ ROGER SANCHEZ (video 13 MG), kterého zde pondělí co pondělí můžete slyšet hrát na pre-party k Release Yourself Night. Krátce před půlnocí Roger balí svůj bag a za doprovodu svého osobního strážce MIKEa směřuje ven. Cestou k velkému Jeepu stihne ještě zapózovat pro několik fotografií s fanoušky, pak už ale MIKE zavelí: "Je čas, musíme jet." Večeře, odpočinek a přesun do Pachy, kde dnes Rogera čeká jeden z jeho 7 hodinových setů.

Pacha - Release Yourself
  
Pacha je pro mě nejlepší klub na Ibize. Nejlepší parties, djs, světla, performance, tanečníci a atmosféra. Pacha není velká jako některé ostatní kluby na Ibize, ale i přesto se do ní vejde okolo 3500 lidí. Tady je týdenní program klubu: pondělí - Roger Sanchez a jeho Release Yourself, úterý Defected night, středa patří Subliminal Session a jejímu bossovi Ericku Morillovi, ve čtvrtek se střídalo Ministry Of Sound, Yoshitoshi v čele s Deep Dish a David Guetta s FUCK ME I'M FAMOUS, v pátek Pete Tong presents PURE PACHA, sobota je pod taktovkou DEF MIX s Davidem Moralesem a Frankie Knucklesem a v neděli se střídala 80's party FLOWER POWER s Be Yourself od Dannyho Tenaglii a party Sander Kleinenberga s názvem EVERYBODY. Na fotce můžete vidět Roger Sancheze při práci, své brýle nesundává skoro nikdy. Na videu je zachycena skvělá atmosféra v klubu a pařící dav (video 90 MG). Release Yourself pro mě byla jedna z nej parties, Roger Sanchez skvěle ovládá CDJ Pioneer 1000 MKII (video 12 MG) a je radost ho pozorovat při mixování. Roger Sanchez tráví na Ibize mnoho času. Můžete ho potkat ve městě, jak venčí svého psa, určitě ho potkáte v krámě s deskama Delta Discos v Ibiza town nebo každé pondělí na pre-party v Mambo café v San Antoniu.

Nová terasa ve SPACE - BBC RADIO 1 - 10 let na Ibize / Essential Mix live

Následující záběry jsou velmi exkluzivní. Ochranka u vchodu je velmi důsledná a přísná. Pronést cokoliv zakázaného je prakticky nemožné. Můj foťák jsme naštěstí pronesli ve futrálu od kytary, co jsem nesl Chris Coxovi. Na prvním videu vidíte Pete Tonga jak vítá Chris Coxe (video 9 MG), který ho bude živě doprovázet na kytaru. House Headz - Stella v podání Pete Tonga a úplně narvaná terasa ve Space, to jsou záběry druhého videa (video 24 MG). Pete Tonga vystřídal jeden z nejpopulárnějších francouzských DJs, sám Laurent Garnier. Několik záběru z jeho mixu pro BBC RADIO 1 party ve Space (video 21 MG).

Yoshitoshi Pre Party - Mambo cafe

Fotky jsou z Mambo café v San Antoniu. Deep Dish hrají na čtvrteční Pre Party k Yoshitishi night v klubu Pacha.
Na fotkách můžete vidět performance v kostýmech, Dubfire (Deep Dish), Behrouz, dvakrát Ali (Deep Dish) a tanečnice pro Yoshitoshi noc v Pache. Deep Dish zde také představili ve světové premiéře své nové album s názvem "GEORGE IS ON"










Pure Pacha - Pete Tong, Todd Terry, Sarah Main, Chris Cox and SK8
     
Po úžasné BBC Rádio 1 party v Mambo café jsem se šel najíst a na chvilku si lehnout, abych načerpal energii na páteční maratón. Pure Pacha je residentni noc Pete Tonga v klubu Pacha. Vybral jsem jenom pár jmen, které si Pete pozval, takže: Bob Sinclar, Bodyrockers, Carl Cox, Darren Emerson, David Guetta, Groove Armada, Jacques Lu Cont (nový producent Madonny - první singl Hung Úp je klubový hit No.1), zpěvačka Kelis, Seb Fontaine, Tim Deluxe, Victor Calderone a mnoho dalších. Na party, ze které jsou fotky, hrál Pete Tong, Todd Terry, Sarah Main (pacha resident djka) a živě na kytaru Chris Cox se zpěvačkou SK8. Pete Tong s Chris Coxem, tak premiérově uvedli svůj nový singl Deep End, který nazpívala právě Chrisova přítelkyně zpěvačka SK8.
Na fotkách zleva Adam (promotér), DJ Brian, Pavel Staněk (lookbetternaked) a Miloš (Potten Panen), dále americký DJ Steve Porter s přítelkyní, třetí obrázek zachycuje Pacha dancefloor, další DJ Brian, Chris Cox se SK8, dále pak Pacha dancefloor z jiného místa a na poslední fotce je SK8, Pavel Staněk, DJ Todd Terry, DJ Brian a Chris Cox. V Pache se dohrálo v 7 hodin ráno, náš maratón zdaleka ještě neskončil, ba naopak, to hlavní teprve mělo přijít, ale pokračování tohoto neuvěřitelného příběhu si nechám raději pro sebe.

BRIAN a přátelé
  
Nesmím opomenout ani své přátelé, díky kterým jsem měl léto mnohem příjemnější. Zleva resident baru El Ayoun DJ Angel Cielo. Každou neděli mu patřilo i Café del Mar. Výborný producent, remixér, DJ a napůl taky Čech DJ Lee Cabrera. Krásná sympatická blondýnka v červeném kostýmku se jmenuje Bettina a je to nejlepší tanečnice v Amnesii. Přijela se podívat i na říjnovou Olympii, takže jste měli možnost se s ní seznámit osobně. Brunetka vedle mě je taky tanečnice z Amnesie, jmenuje se Romana a pochází z Čech.

Přátelé, kterým bych chtěl poděkovat a na které stále myslím, jsou Richard Hrádek, Honza Čeřovský, Clemence, Nicolien Ris, Roman Řezníček, Eli Marciano a Gábinka Koleňáková.

fotky ze Space - La Troya Opening After Party

fotky z Amnesie - Gorgeous party cervenec

fotky z Amnesie - Gorgeous party srpen

www.djbrian.cz

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016